Hogy olcsóbb legyen, lehessen a fűtésünk…

Hogy olcsóbb legyen, lehessen a fűtésünk…

Az egyik legnagyobb költség és felelősség a megfelelő épületgépészet kialakítása egy új otthonnál. Azonban a régebben épített házaknál sem mindegy, hogy mennyibe kerül a fűtés. Nem mindenki tud teljes körű lakáskorszerűsítésbe fogni, hogy csökkenteni tudja a rezsijét.  Azonban nekik sem kell Nagy Ferenc, az Aqua System Service Kft. vezetője szerint elkeseredni.

–          Könnyebb helyzetben vannak, akik most építik fel otthonukat, mert nekik lehetőségük van számtalan fűtési-hűtési rendszer közül választani. Bár ennek a kiválasztása sem egyszerű, hiszen számtalan tényezőt figyelembe kell venni. Mivel az építkezés során egyszerre hozzuk létre a fűtést, a hűtést, a víz- és a csatornarendszert, így célszerűbb ezek hatását együtt vizsgálni, hiszen a későbbiek folyamán sok kellemetlenségtől meg tudjuk kímélni magunkat – magyarázza Nagy Ferenc, az Aqua System Service Kft. cégvezetője. Az érdi székhelyű vállalkozás teljes épületgépészeti szolgáltatást nyújt, így le tudja venni mindezen döntések terhét a megrendelőik válláról.  – Olyan széles a lehetőségek tárháza a napelemtől a hőszivattyún át, hogy valóban nem könnyű egy laikusnak döntést hozni. Ráadásul, mivel itt hosszú időre szóló beruházásról van szó, így nem csupán a jelenlegi helyzetünket és igényünket kell figyelembe venni, hanem olyan megoldást kell találnunk, amely hosszabb távon gazdaságos. Minden adottságot, lehetőséget, és elképzelést figyelembe kell venni a döntés meghozatalánál, hiszen egy hibás megoldás nagyon sok költséggel és későbbi kellemetlenséggel járhat.

–          Érthető, hogy Önök a tervezéstől a megvalósításig segítik az építkezőket az optimális épületgépészeti megoldások megtalálásában és kivitelezésében. De mi van azokkal, akik már meglévő fűtési rendszerrel rendelkeznek?

–          Nem mondhatom azt, hogy a gázfűtésnek teljesen leáldozott. Még az új építésű házaknál is vannak, akik megtartják kiegészítő megoldásként. És nagyon sok olyan régebben épített ingatlan van, ahol a teljes átállás és korszerűsítés rendkívül költséges lenne, így megmaradnak a gázfűtésél. Ők is tudnak azonban a gázszámlájukon faragni. Nagyobb beruházás nélkül ők is csökkenteni tudják a rezsiköltségüket. A gázkészülékek piacán 2008 óta jelen vannak a kondenzációs gázkazánok, így egy jó minőségű gázkazánnal akár nagyobb energetikai beruházás nélkül is el lehet érni 20-30 % fűtési díj megtakarítást. Ebben is tudunk partnereinknek segíteni. Forduljanak hozzánk bizalommal. (x)


Aqua System Épületgépészet

2030 Érd, Szent István út 40.

06-20/399-0093

info@aqua-system.hu

www.aqua-system.hu

1374744